::Gizli Bahçem::
AT VE EŞEK ETİ YEDİRENLERİ KINIYORUZ...!!!!! 600625
::Gizli Bahçem::
AT VE EŞEK ETİ YEDİRENLERİ KINIYORUZ...!!!!! 600625
::Gizli Bahçem::
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
::Gizli Bahçem::


 
AT VE EŞEK ETİ YEDİRENLERİ KINIYORUZ...!!!!! Adsaze10AnasayfaGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 AT VE EŞEK ETİ YEDİRENLERİ KINIYORUZ...!!!!!

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ELİS
Admin
Admin
ELİS


Mesaj Sayısı : 212
Puan : 10937
Teşekkür : 4
Kayıt tarihi : 07/01/10

AT VE EŞEK ETİ YEDİRENLERİ KINIYORUZ...!!!!! Empty
MesajKonu: AT VE EŞEK ETİ YEDİRENLERİ KINIYORUZ...!!!!!   AT VE EŞEK ETİ YEDİRENLERİ KINIYORUZ...!!!!! Icon_minitimePerş. Ocak 07, 2010 11:10 pm

İŞTE AT VE EŞEK ETİNİ NASIL AYIRT EDERİZ...BİLGİLER..!!!!!!!!!!

At ve eşek etini nasıl ayırt edersiniz?

Türkiye'de Çukurova Üniversitesi öğrencileri gibi bilmeden at-eşek eti yiyen binlerce insan var. Peki bu etleri dana ya da koyun etinden ayırt etmenin yolu yok mu? Prof. Dr. Bülent Nazlı dikkat edilmesi gerekenleri ntvmsnbc'ye anlattı.

AT VE EŞEK ETİ YEDİRENLERİ KINIYORUZ...!!!!! Atetieseketi1.widec

İSTANBUL - Türkiye dün Adana'dan gelen haberle sarsıldı. Çukurova Üniversitesi'nde, 3 bine yakın üniversite öğrencisinin barındığı kampus içerisindeki öğrenci yurtlarının yemek ihalesini alan firmanın at ve eşek eti kullandığı belirlendi. Yemek firmasının eti aldığı kasap dahil, diğer yemek şirketleri de takibe alındı.

Yine geçtiğimiz ay Adana'da 'at ve eşek etlerinin kalp rahatsızlığına iyi geldiğini, rahatlıkla yenilebileceğini' söyleyen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve MHP Grup Sözcüsü Mustafa Tuncel görevinı Zihni Aldırmaz'a bırakmıştı.

Ucuz fiyata satılan bu etler; kıyma, salam, sucuk olarak denetimsiz kasap ve marketlerde halkın karşısına çıkıyor, ciddi sağlık problemlerini de beraberinde getiriyor ve siz farkında olmadan birçok hastalığa da davetiye çıkartıyor. Peki bu riske düşmemek için ne yapmalı? Dana eti ile eşek - at etini nasıl ayırt edilmeli?

İstanbul Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Bülent Nazlı at ve eşek eti ile dana eti arasında farklıları ve tüketicilerin bilmesi gereken noktaları ntvmsnbc için yorumladı:

Lop et yani kemiksiz etler ayırmak oldukça zor. At ve eşek etinin özellikleri var ancak uzman veya deneyimli olmak lazım. Aksi takdirde ayırt etmek çok zor.

1) AT-EŞEK ETİ CİĞERE YAKIN RENKTEDİR

Mesela at ve eşek eti koyu kırmızı renkte olur, dana eti ise daha açık kırmızıdır. At eti özellikle hava ile temasa geçtiği zaman neredeyse ciğere yakın renk alır.

2) LİFLERİ ÇOK SERTTİR

Mesela at etinin lifi çok serttir. Çiğnendiğinde sertliği anlaşılır. Ancak bazı sığır etleri de sert olabilir.

3) YAĞI SARIDIR

At etinin yağı bayağı sarıdır. Ama buna paralel yine çok yağlı sığır ve dana etleri de sarı renk alabilir.

4) TADINDA FARK YOK

Tadında ise herhangi bir fark yoktur. Yemeklerde sos ve baharatlarla hazırladıkları için ayırt etmek daha zor. Mesela Avrupa'da at eti çok değerli ve pahalı.

Türkiye'de ise öyle bir alışkanlık yok. Dolayısıyla tüketicilerin böyle bir ayrıma varmaları çok sınırlı.

3 bin kişi bile - ki bu çok büyük bir deney demek - şüphelenmemiş, dolayısıyla bu etleri ancak kemikli haldeyken ayırmak gerekir. Bunun haricinde bu ayırım için laboratuar metodları var. Et ne olursa olsun, yapısına göre ayırabiliyoruz.

Haberin devamı - Ntvmsnbc
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
AT VE EŞEK ETİ YEDİRENLERİ KINIYORUZ...!!!!!
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
::Gizli Bahçem:: :: Sizinle İlgili :: Övgüler & Yergiler-
Buraya geçin: